Balansehjulet sin oppgave er å være med å kontrollere hastigheten på bevegelsen som oppstår i uret og er dermed avgjørende for presisjonen klokken har. 

Bar/atmosfærer/meter: Definerer graden av vanntetthet.  100 meter (100m WR), 10 atmosfærer (ATM) og 10 Bar regnes som vanntett ved normal bading. Dykker ur har ofte 200m WR.

Baklokk = Baklokket er den delen av kassen som kan åpnes for å få tilgang til urverket.  Ofte har urets baklokk informasjon om uret inngravert. Det kan være modellens navn og ulik informasjon om klokken. Enkelte baklokk har glass slik at man kan se urverket.

Batteridrevet urverk: = Se Urverk

Bezelring: Ringen som sitter på utsiden av urskiva. Glasset er festet til Bezelringen som igjen er festet til kassen. På dykkerur er den faste bezelringen blitt erstattet med en dykkerring som kan vris i én retning. Det er for å hjelpe til med å vite hvor lang tid dykkeren har igjen med surstoff i dykket.

Curv: Bulova Curve har buet kasse, urverk og glass. Klokken sitter godt på håndleddet uavhengig av størrelse. Viser til vedlagt fil. https://www.youtube.com/watch?v=Ey4oYZLkuHs

Digital: Ur som viser tiden med tall.
Digi/ana: Ur som både viser tiden med tall( digital) og visere( analog).
Dato: Lite vindu som viser datoen, gjerne plassert ved kl. 3 på urskiva.
Dato/dag: Vindu(er) som viser både dato og ukedag.

Duble: Metall overtrukket med et tynt lag finere metall, særlig gull.

Eco-Drive: Eco-Drive teknologien i disse Citizen klokkene gjør at klokkene går, kun ved hjelp av energi fra lys-kilder. På grunn av sin teknologiske finesse kan klokkene trekke energi fra alle lyskilder uten integrerte solcelle-panel i klokken. Viser til vedlagt fil for mer informasjon.

https://www.youtube.com/watch?v=4zQdxie31kI

Evighetskalender (Perpetual calendar): Kalender som både regulerer for måneder med 30/31 dager, samt skuddår fram til 28. februar 2100.
Glasset: Lokket over tallskiven og visere, som er festet i bezelringen. Glasstyper er safirglass, mineralglass, plast.Safirglass er mest motstandsdyktig mot riper.
GMT: Standard verdenstid (Greenwich Mean Time) som vises i tillegg til tiden der du er.
Juveler: Syntetiske rubiner som bl.a. brukes som hjullager til å forsterke urverket og øke levetiden.

Kronograf: Stoppeklokke.  Ekstra viser og knapper for start/stopp og retur til nullpunkt er karakteristisk for ur med stoppeklokke.

Kronometer: En høyrere nøyaktighet og måling for gang-nøyaktigheten. Kalibreringen går over flere døgn og posisjoner. Gjelder dyrere mekaniske ur.
Kaliber: Urverk-typen. Nummer og navn på verket.

Kasse: En kasse som urverket er ligger i. 
Komplikasjon: Klokkens ekstrafunksjoner som stoppeklokke, månefasevisning, kalender etc..
Krone: Skruen du justerer urets komplikasjoner med.Ofte utstyrt med gjenger, slik at den kan skrus helt inn for beskyttelse mot fuktighet. Opptekkskronen kan være plassert på ulike steder. Oftest på siden av urkassen, men den kan også være å finne i toppen, bunnen eller bak på urkassen.
Quartsur: Batteridrevet urverk

Lenke: Det som holder kassen med urverket til håndleddet. Lenke typer; Meshlenke, Mekanisk, stål lenker, titanlenker,
MOP: Mother of Pearl – perlemor som sees til tider i tallskiven. Det er ulike farger perlemor, både lyse og mørke farger.

Månefase: Komplikasjon som viser månens aktuelle posisjon.

Pakning er som regel runde, laget av plast eller gummi. Den tetter åpningene ved glasset, kronen og kassen.

PVD belegg: Et beskyttende lag eller et belegg som er lagt utenpå urkassen for å få en klokke i en annen farge,

Reim: Det som holder kassen med urverket til håndleddet. Reimtyper; lærreim, plastreim, gummireim og nylonreim
Service: Klokken demonteres, renses og smøres og settes sammen igjen. Anbefaler å få utført service hos urmakeren hvert 5. år for mekaniske ur. Kan koste 1.000.- til 10.000.- kroner, avhengig av modell.

Stainless steel: Rustfritt stål. 

Tachymeter: Skala som på den ytre ringen beregner hastighet.
Tallskive: Skive som ligger under viserne og angir tall/tid. Kan være streker, romertall og arabertall.
Trykktesting: Test for å sikre at uret fortsatt er vanntett. Årlig kontroll anbefales.

Urverk: gangen på klokken

Batteridrevet urverk er det mest vanlige, og et batteri har en holdbarhet inntil 3 og noen 5 år Når man bytter batteri bør man også bytte pakningen på baklokket. Batteribytte bør utføres av en faglært urmaker.

Mekaniskdrevet urverk Opptrekbart urverk med fjær som må trekkes opp med jevne mellomrom, og trenger ikke batteri.

Automatiske klokker trekker seg selv opp ved at du beveger klokken når du beveger deg. Dette går bra om du bruker klokken hver dag, men blir den liggende en stund må du stille den på nytt.